ONDERZOEK TOONT AAN DAT MENSEN DIE LIJDEN AAN ARTRITIS ZICH DEZE WINTER IN WARM WATER BEVINDEN

1 juni 2003—Voor zo'n 43 miljoen Amerikanen die lijden aan artritis kan de komst van de winter leiden tot een verhoging van de pijn in gewrichten en spieren. Studies tonen aan dat personen die lijden aan artritis vaak gevoelig zijn voor klimaatwijzigingen en veranderingen van de barometerdruk. Wanneer de nachten langer worden en de temperatuur daalt, wat kan u dan doen om de erger geworden artritis en gewrichtspijn te verlichten?

Om het verband tussen artritispijn en de verandering van het klimaat verder te ontdekken, sponsorde HotSpring® Spas, het meest verkochte merk van mobiele spa's ter wereld, onlangs een onderzoek dat werd uitgevoerd door Wirthlin Worldwide.

Van de 1.000 Amerikanen die aan het onderzoek deelnamen, kende bijna de helft van de respondenten (44 procent) een bepaalde vorm van artritis of gewrichtspijn, waaronder hand- en knokkelpijn, tenniselleboog en slechte knieën. Van de betrokken 44 procent, vertelde meer dan twee derde (71 procent) dat koud weer leidt tot een verhoging van hun artritis- en gewrichtspijn.

Op de vraag welke methodes naast medicatie hun gewrichtspijn het beste verlicht, antwoordde 37 procent van de deelnemers aan het onderzoek dat baden in een spa of warm bad de meest doeltreffende behandeling is. Fysiotherapie, warmtekompressen en massage volgen warmwatertherapie op als bevoorrechte behandelingen.

Amerikanen ontdekken snel de talrijke voordelen van het spa-eigenaarschap en de belangrijke therapeutische voordelen van hydromassage, de combinatie van het warme water, het drijfvermogen en de masserende actie van krachtige jets.

De kalmerende warmte en het drijfvermogen van warm water zorgen voor een veilige, ideale omgeving om artritispijn en stijfheid te verzachten. Het drijfvermogen van het spa-water vermindert het lichaamsgewicht met ongeveer 90 procent, waardoor de druk op gewrichten en spieren vermindert en u het ontspannende gevoel van gewichtloosheid krijgt. De masserende actie van een spa, gevormd door "energiestromen" van warm water en lucht via de jetspuitmonden, ontspant gespannen spieren en stimuleert de vrijgave van endorfine, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam.

De Arthritis Foundation, een organisatie die onderzoek naar een remedie voor en preventie van artritis ondersteunt, raadt de volgende richtlijnen aan voor oefeningen in warm water:

• Raadpleeg eerst uw arts alvorens u begint met een programma voor oefeningen in water.
• Voer de oefeningen uit in warm water (zoals een spa of bad) om vrije beweging te stimuleren, de spanning op gewrichten te verzachten en om als weerstand te dienen zodat spierkracht kan opgebouwd worden.
• Dompel uzelf gedurende enkele minuten onder in een spa alvorens u de oefeningen start om de spieren te ontspannen en het bewegingsbereik te verhogen.
• Controleer op de thermometer of de temperatuur niet meer dan 40°C bedraagt.
• Begin met de aangetaste lichaamsdelen langzaam te bewegen.
• Laat na de oefeningen genoeg tijd om de spieren opnieuw te ontspannen alvorens u uit het water gaat.

Studies tonen aan dat spa's ook goed zijn voor een betere nachtrust. De snelle terugval van de lichaamstemperatuur bij het verlaten van de spa of het bad stuurt een signaal naar het lichaam dat het bijna bedtijd is. Onderdompeling in warm water verhoogt uw lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat uw bloedvaten verwijden, waardoor er een verhoogde circulatie en algemene spierontspanning ontstaat.

Steve Hammock, president van HotSpring Spas, is ervan overtuigd dat een spa ideaal is voor iedereen, niet alleen mensen die last hebben van artritis of slaapstoornissen. "Zich ontspannen in het warme, kalmerende water van een spa is een geweldige manier om te bekomen na een lange dag en om 'quality time' door te brengen met het gezin."

Volgens het National Pool and Spa Institute zullen meer dan 300.000 Amerikaanse consumenten dit jaar de duik nemen en een spa aankopen. Door de vergrijzing van de babyboomers is het spa-eigenaarschap tijdens de voorbije drie jaar meer dan 30 procent gestegen met ongeveer 3,4 miljoen spa's die thuis geïnstalleerd zijn.

Meer informatie over de voordelen van het spa-eigenaarschap of hydromassagetherapie. U kunt ook een GRATIS exemplaar aanvragen van de Water Exercise - Pools, Spas and Arthritis brochure van de Arthritis Foundation.

Uw lokale verdeler kan u helpen om de beste prijzen en opties voor spa's te vinden in uw buurt. Omwille van de productiekosten kunnen de prijzen variëren naargelang de locatie.

EEN VERDELER ZOEKEN


You Must Enter a Postal Code & Select a Country

Ontvang gratis een vrijblijvende offerte van uw erkende HotSpring-verdeler.

Vul uw Voornaam in
Vul uw Achternaam in
Vul uw Adres in
Kies Land
Vul uw Stad in
Vul uw Postcode in
Vul uw E-mailadres in
Enter a valid phone number
Kies Model
Kies Tijdspanne tot aankoop
 
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.
Een website probleem rapporteren