HOTSPRING® SPAS WERKT SAMEN MET BOUWER VAN DE GREENHOME™ VOOR EEN SPA GEVULD MET REGENWATER IN EEN HUIS OP ZONNE-ENERGIE

De geavanceerde technologie van het project verandert een luxe-spa in een groene en milieuvriendelijke voorziening voor het leven in de buitenlucht

18 juli 2007 -- HotSpring Spas, het meest verkochte merk van mobiele spa's ter wereld, is een samenwerking aangegaan met Cherokee Investment Partners, een wereldleider op vlak van duurzame heropleving van verontreinigde eigendommen, voor een milieuvriendelijke, energiebesparende spa in de tuin van de National Homebuilder Mainstream GreenHome. Dit GreenHome is uniek aangezien het zijn eigen stroom opwekt door middel van de zon en het vangt regenwater op om de spa te vullen.

Het huis van Cherokee is bedoeld om aannemers en huiseigenaars te tonen dat groene gebouwen kunnen uitgevoerd worden op een reguliere manier, waarbij comfort of bruikbaarheid niet in het gedrang komen. De spa in de GreenHome is een toonbeeld van deze manier van denken aangezien hij het uitermate doeltreffende ontwerp van HotSpring-spa's combineert met het opvangsysteem voor regenwater van het huis om water te voorzien en het zonne-energiesysteem om stroom en warmte te voorzien.

"Dit is een geweldige kans voor HotSpring Spas, de meest energiezuinige spa's beschikbaar, om deel uit te maken van het regulier maken van groene huizen in dit land," zegt Susan Strible, Brand Manager voor HotSpring Spas.

"De gemiddelde bouwer moet tegenwoordig geen opofferingen meer doen op gebied van comfort en luxe om milieuvriendelijke producten en systemen in hun huis te integreren. Met de invloed van Cherokee op de nationaal toonaangevende herinrichter van braakliggende terreinen en zijn verbintenis tot duurzaamheid is de GreenHome het ideale project om te benadrukken dat groene producten geïntegreerd kunnen worden in huizen die aantrekkelijk zijn voor een hele reeks mensen die een huis willen kopen en bouwen."

De spa bevat meerdere lagen van waterafstotende isolatie uit polyurethaan schuim met een hoge dichtheid – te vergelijken met een industriële diepvriezer. Door dit ontwerp kan de HotSpring-spa werken met 30 tot 50 procent minder energie dan de traditionale spa.

In de GreenHome zorgt het Complete™ Home Rainwater Harvesting system van Blue Ridge Atlantic Enterprise voor de opvang, filtratie en opslag van regenwater. Het systeem voorziet water voor de spa, waardoor een ongeëvenaarde efficiëntie van het water mogelijk is. Bovendien biedt de spa een exclusieve waterverzorgingsfunctie die gebruik maakt van een natuurlijk waterverzorgingssysteem, waardoor het gebruik van agressieve chemicaliën zoals chloor en broom overbodig wordt.

De pompen en verwarming van de spa werken enkel op zonne-elektriciteit opgewekt door de fotovoltaïsche dakpannen van Atlantis Sunslates. Met betrekking tot de algemene bouwdoelen om de invloed op het milieu te verminderen, werken de pompen, verwarming en jetsystemen met de SilentRunning™-technologie om geluidshinder te minimaliseren.

Opmerkelijk in de zin dat het er onopmerkelijk uitziet want de GreenHome is het eerste huis in zijn soort dat kon gebouwd worden in een typisch stedelijke buurt, in Raleigh, N.C. Het demonstratiehuis biedt de gemiddelde bouwer van een huis een model om van het typisch Amerikaanse huis van morgen een groen huis te maken.

"Wij grijpen de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het groen maken van de ontwikkeling en verticale constructie op grote schaal," zegt Tom Darden, CEO van Cherokee. "Te beginnen met de tienduizenden huizen die gebouwd zullen worden op de sites die wij momenteel aan het opruimen zijn en de honderdduizenden in de toekomst, hebben wij ons groen initiatief gelanceerd en starten wij het op met de Mainstream GreenHome. Niet alleen zijn wij nationaal honderden braakliggende terreinen aan het opruimen en groen aan het maken, wij zijn ook op zoek naar innovatieve manieren om duurzamere eigenschappen te integreren in de horizontale en verticale constructie van onze sites."

Over GreenHome
GreenHome van Cherokee is het eerste huis van het land dat gebouwd wordt in een typische subdivisie volgens het Model Green Home Building Guidelines van de National Association of Home Builders (NAHB) . Bovendien zal het huis, onder andere, gecertificeerd worden met het Energy Star Program van het Environmental Protection Agency/ U.S. Department of Energy (EPA/DOE) en met het Healthy Built Homes staatsprogramma van North Carolina Solar Center.

Er wordt in elk aspect van het huis rekening gehouden met milieufactoren, van tuinaanleg met eetbare en/of droogtebestendige planten tot systemen voor opvang en hergebruik van regenwater. Het huis maakt gebruik van een reeks technologische innovaties om de invloed op het milieu te minimaliseren zonder opofferingen te maken op gebied van comfort. Bijgevolg tracht de GreenHome om:

  • 50% minder fossiele brandstoffen te gebruiken dan traditionele huizen
  • 90% van alle organisch afval ter plekke te recycleren of hergebruiken
  • 50% minder water te gebruiken dan traditionele huizen
  • 75% van alle bouw- en afbraakafval te recycleren
  • 95% van alle stormwater ter plekke te behouden voor hergebruik
  • leefgebieden voor wilde dieren te creëren
  • binnenshuis een uitstekende luchtkwaliteit te voorzien waarbij 95% van alle producten een lage of geen vluchtige organische samenstelling bevat

Voor meer informatie over de Mainstream GreenHome, raadpleeg MainstreamGreenHome.com.

Over HotSpring Spas
Watkins Manufacturing Corp., dat werd opgericht in 1977 en is gevestigd in Vista, Californië, is de fabrikant van HotSpring-spa's. Sinds het ontstaan van Watkins werden er al meer dan 700.000 spa's verkocht. Het wereldwijde verdelersnetwerk van Watkins met meer dan 900 verkoop- en servicecentra is terug te vinden in alle 50 staten van Amerika, Canada en in meer dan 60 andere landen. Watkins is een afdeling van Masco Corp. (MAS-NYSE), een Fortune 500 bedrijf met kwaliteitsproducten zoals Delta®-kranen, KraftMaid®-omkastingen en Behr®-verven. Meer informatie en vestigingen van verdelers zijn online beschikbaar via www.hotspring.com.

 

Uw lokale verdeler kan u helpen om de beste prijzen en opties voor spa's te vinden in uw buurt. Omwille van de productiekosten kunnen de prijzen variëren naargelang de locatie.

EEN VERDELER ZOEKEN


You Must Enter a Postal Code & Select a Country

Ontvang gratis een vrijblijvende offerte van uw erkende HotSpring-verdeler.

Vul uw Voornaam in
Vul uw Achternaam in
Vul uw Adres in
Kies Land
Vul uw Stad in
Vul uw Postcode in
Vul uw E-mailadres in
Enter a valid phone number
Kies Model
Kies Tijdspanne tot aankoop
 
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.
Een website probleem rapporteren