Spa-reinigingstips die u moet gelezen hebben

Uw spa reinigen
Dompel uzelf onder in sprankelend zuiver water door deze eenvoudige reinigingstips te volgen.

Voor de hele spa: Gebruik een mild niet-schurend en niet-soppend reinigingsmiddel en een zachte doek of nylon borstel om het vuil te verwijderen.

Voor reiniging van kleinere oppervlaktes: Gebruik gewone natriumbicarbonaat (zuiveringszout) om kleine oppervlaktes te reinigen.

Voor een glanzend uitzicht: Breng FreshWater Spa Shine aan op uw zuivere en droge spakuip

Voor spa-kussens: Volg de instructies in uw gebruikershandleiding om de spa-kussens te verwijderen en te reinigen

Voor de vinyl afdekking: Verwijder eerst de afdekking en spoel deze lichtjes af met een tuinslang om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een grote spons en een zeer milde zeepoplossing (1 theelepel afwasmiddel in 8 liter water) of zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en boen het vinyl met een draaiende beweging. Spoel het daarna af met een tuinslang. Spoel de onderkant van de afdekking af (gebruik hiervoor geen zeep) en veeg het schoon met een droge doek. Na het reinigen kunt u de afdekking behandelen met een dunne laag HotSpring® Cover Shield™ product.

Handige tip: Om detergenten en zeepresten uit uw spa-water te houden kunt u best douchen zonder zeep alvorens u in de spa gaat en uw zwemkledij laten spoelen in plaats van te wassen.

De filterpatronen van uw spa reinigen

Aangezien minerale deeltjes of kalkafzetting van hard water het waterfiltratiesysteem kunnen verstoppen, raden wij aan om deze eenvoudige reinigingstips maandelijks toe te passen om het water van uw spa zo goed mogelijk te laten stromen. 

Patronen spoelen: Spoel elk patroon al draaiend met een tuinslang af om vuil dat tussen de filterplooien zit grondig te verwijderen.

Filterreiniger gebruiken: Gebruik FreshWater® Instant Filter Cleaner of FreshWater Filter Cleaner om uw filters zuiver en in goed werkende toestand te houden.

Filters vervangen: Aangezien het reinigen van de filters helpt om het water vlot te laten stromen, moet u uw filters om de drie jaar vervangen door authentieke Watkins-vervangingsfilters

Uw spa-water vervangen

Terwijl het toepassen van de reinigingstips voor spa-water ervoor zorgt dat uw water langer goed blijft, kunnen zepen en detergenten zich na verloop van tijd toch opstapelen en resten vormen.  Ontdek hoe u uw water vervangt met deze drie stappen

Spa laten leeglopen en opnieuw vullen: Volg de instructies in uw gebruikershandleiding, laat uw spa leeglopen en vul hem opnieuw om detergenten en zeepresten die zich na verloop van tijd hebben opgestapeld te verwijderen

Voorfilter gebruiken: Voor sprankelend zuiver water vanaf het begin gebruikt u beste de Clean Screen-voorfilter bij het vullen van uw spa

Voorfilter bevestigen: Bevestig de Clean Screen-voorfilter op een gewone tuinslang om organische verontreinigers, metalen zoals koper en ijzer, alsook tannine uit het nieuwe water te verwijderen.

Hoe uw spa winterklaar maken

Uw HotSpring-spa werd ontworpen om het hele jaar door en bij elk weer te worden gebruikt. Zorg op eender welk moment in het jaar voor maximale energiezuinigheid in uw spa met de volgende stappen.

Koop een winterdeken: Houd uw spa het hele jaar door warm, zelfs in gebieden met vriestemperaturen, en koop een winterdeken van uw lokale HotSpring-verdeler.

Installeer het winterdeken: Installeer het met vinyl bekleedde en met glasvezel geïsoleerde winterdeken aan de binnenkant van het luik van het technische compartiment. Hierdoor creëert u een bijkomende bescherming tegen gedeeltelijke bevriezing van sommige onderdelen van uw spa en maximaliseert u de energiezuinigheid.

Controleer op slijtage: Controleer of uw afdekking optimaal presteert door op zoek te gaan naar tekens van slijtage.

Controleer de dichting: Zorg ervoor dat de afsluiting goed dicht en onbeschadigd is zodat er geen warmte verloren gaat.

Kijk of er vervanging nodig is: Als u tekens van uitzakken, vervagen of scheuren ziet, zorg dan voor een vervangingsafdekking voor uw spa.

 Verwijder sneeuw en ijs: Borstel sneeuw regelmatig van uw afdekking af en overgiet ijs met warm water in plaats van erin te prikken.

Blijvend onderhoud tijdens vakantie: Als u van plan bent om tijdens de wintermaanden een paar dagen weg te gaan, gebruik dan de volgende tips voor het onderhoud van uw spa:

Pas de pH aan: Pas, alvorens u vertrekt, de pH aan volgens de gebruikershandleiding.

Ontsmet: Ontsmet het water volgens de instructies met een superchloreerbehandeling of het nieuwe chloorvrije MPS-oxidatiemiddel van HotSpring.

Sluit de afdekking: Sluit de afdekking goed af om toegang te vermijden.

Vergrendel de verlichting en jets: Vergrendel de verlichting en jets op het controlepaneel (op modellen van 1998).

Bij terugkeer: Breng bij terugkeer de pH in evenwicht en ontsmet het water voor gebruik.

Als u van plan bent om een week of langer weg te blijven, bel dan uw lokale verdeler voor meer tips over het winterklaar maken van uw spa of raadpleeg de gebruikershandleiding voor bijkomende instructies.

Houd het water van uw spa vrij van algen, bacteriën en andere ongewenste onzuiverheden door een veilige hoeveelheid ontsmettingsmiddel te gebruiken.  Te veel ontsmettingsmiddel in uw spa-water kan leiden tot irritatie van uw longen, huid en ogen. 

HotSpring raadt enkel de volgende ontsmettingsmiddelen aan:

  • EverFresh-waterverzorgingssysteem met chloorvrij MPS-oxidatiemiddel van HotSpring
  • Natriumdichloor (chloor)
  • Broom in korrelvorm
  • FreshWater® biguanide waterverzorging of Baqua Spa® Enkel voor spa-modellen van 1998 tot nu

GEBRUIK GEEN trichlor chloor, eender welke vorm van samengeperste broom of chloor, zuur of eender welk ontsmettingsmiddel dat hierboven niet werd aanbevolen. Neem bij twijfel contact op met onze Klantendienst of uw lokale HotSpring-spa verdeler.

Wij, bij HotSpring Spas, staan klaar om uw spa-onderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken.  Raadpleeg uw gebruikshandleiding voor meer informatie over verzorging en reiniging van uw spa. 

Voor speciale vragen of bij technische problemen of vragen voor de klantendienst kunt u contact opnemen met onze Klantendienst of naar het +1 (800) 999-4688 bellen.

Producten voor spa-water

Accessoires om te helpen met het behoud van zuiver, sprankelend water

Water is het belangrijkste in uw spa, het moet dan ook vers, zuiver en klaar zijn om ervan te genieten.  HotSpring biedt twee accessoires aan om uw water zuiver en uw onderhoudsroutine eenvoudig te houden. 

Chloorvrij MPS-oxidatiemiddel van HotSpring
Om ongewenste onzuiverheden in uw spa-water te verwijderen verhoogt dit chloorvrije oxidatiemiddel de doeltreffendheid van het ontsmettingsmiddel en verbetert het de helderheid van het water.  Het chloorvrije MPS-oxidatiemiddel van HotSpring is compatibel met broom, chloor en de meeste andere ontsmettingsmiddelen.  Het is ook aanbevolen voor gebruik met het EverFresh-waterverzorgingssysteem voor water van de best mogelijke kwaliteit... vers, veilig en geur- en irritatieloos.  

HotSpring Spa Vac
De HotSpring Spa Vac verwijdert troep, kiezel, bladeren en ander vuil zonder uw spa droog te leggen. Deze autonome, gebruiksvriendelijke watervacuüm heeft geen pompen, batterijen of wateraansluiting nodig aangezien de telescopische aluminum stok het eenvoudig maakt om vuil te verwijderen uit moeilijk te bereiken zones. U kunt het ook gebruiken voor zwembadtrappen en in fonteinen.

 

 

EEN VERDELER ZOEKEN


You Must Enter a Postal Code & Select a Country

Vul uw Voornaam in
Vul uw Achternaam in
Vul uw Adres in
Kies Land
Vul uw Stad in
Vul uw Postcode in
Vul uw E-mailadres in
Enter a valid phone number
Kies Model
Kies Tijdspanne tot aankoop
 
 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.
Een website probleem rapporteren